Generell info, starkström, svagström och mycket mer!

När man pratar om belysning tänker nog dom flesta på lyse inomhus, men inom elbranschen är just belysning fruktansvärt brett. Det kan handla om allt från allmänljus i en bostad d.v.s. takbelysning i rum. Accentbelysning där du belyser specifika föremål som t.ex. braskaminer och tavlor eller ställer ut golvlampor för att rikta belysning mot eller på något. Detta skapar oftast ett ganska skönt lite diffusare ljus eller teatraliskt beroende på hur man riktar det och vad man riktar det mot. Sen har vi utomhusbelysning där man belyser allt från fasader, gångvägar, parkeringsplatser och trädgårdar. Men där det i stort sett sker förändringar dagligen är inom LED och därför krävs det att man som elfirma idag har ett visst intresse och bryr sig om vad som händer inom ledbranschen. Har man inte det är jag ganska övertygad om att man inte kommer kunna ge kunden det bästa förslaget eller informationen som krävs för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt.

Skillnad på starkström och svagström?
Starkström och svagström låter säkert lite märkligt för många, så vi ska försöka förklara det på ett så enkelt sätt som möjligt.
Starkström är den typen av installation som du har i hemmet, som t.ex. vägguttag och belysning.
Det bästa svagströmexemplet jag kan ge är en larminstallation eller ett passagesystem där du kanske drar ditt passerkort för att komma in på jobbet.

När det kommer till larm och passagesystem är det allt som oftast specifika företag som utför detta och inte den mer traditonella elfirman. För att få installera larminstallationer behöver du oftast också ha ett godkännande från polisen.
DatainstallationerIdag utförs många lite enklare typer av datainstallationer av elektriker. Tidigare var det ofta så att elfirman drog alla rör och kabelstegar för datakablarna att gå i och att ligga på. Nu har många elfirmor insett att dom istället för att enbart installera all kanalisation som det kallas för, även kan dra ut allt datakablage och sätta upp datauttagen för att på så sätt kunna bredda sig ytterligare. Det gör att det oftast också blir lite enklare för kunden som då har en firma istället för två att hålla kontakten med.

Konferenssystem och hemmabio
Det var också något som oftast gjordes av företag som var specialiserade på just det området och så är till viss del även idag.
Men då det oftast även innebär någon typ av elinstallation i samband med den här typen av anläggning utför idag många elfirmor även den typen av tjänster

Men hur är det då med smarta hem som man ibland hör talas om? Smarta hem är oftast uppbyggt på ett system som kallas för KNX. Något man som företag oftast väljer att visa upp på sina servicebilar för att visa att det är något man installera. Dock är det en tjänst många företag idag inte riktigt klarar av då det innefattar en del programmering.

Tyvärr är det väldigt få kunder som jag har pratat med som ens vet vad det är för något och framförallt om man säger KNX. Nämner man istället smarta hus är det genast fler som vet vad det är man pratar om.

Dessutom tror i stort sett alla att det är jättemycket dyrare att installera än en vanlig elinstallation, vilket inte är riktigt sant. Om du vill installera den typen av system i efterhand är det en ganska stor risk att det kan bli lite dyrt. Om du däremot installerar det i samband med att du bygger nytt behöver det inte alls bli så mycket dyrare än det annars hade blivit.

Jag hoppas ni har fått en lite bättre bild över vilka tjänster vi på Elektriker Göteborg har att erbjuda. Det kommer att variera väldigt mycket, men jag tror att du har en ganska stor chans att hitta någon i ditt närområde som kan hjälpa dig med det du behöver. Om inte får du gärna höra av dig så ska jag göra så gott jag kan med att hjälpa dig att hitta någon som kan utföra det du behöver hjälp med.

 Få Snabboffert!

Önskar du hellre att ringa
TLF: 031 787 33 53

Få Snabboffert!

Ring oss - öppet nu

Få snabboffert

Få snabboffert